İNGİLTERE VİZESİ
WORLDBRIDGE VİZE

 

İngiltere Vizesi - Ziyaretçiler

· 

İngiltere İş Vizesi:
İngiltere'ye ticari ya da iş amaçlı gidecekseniz, sizin için uygun olan vize kategorisi budur. Örneğin bir iş toplantısına, seminere ya da konferansa katılmak, kısa süreli mesleki eğitim almak, fuarlara katılmak amacıyla yapılacak olan ziyaretler için bu kategori kuralları çerçevesinde vize başvurusu yapılmalıdır. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

İngiltere Turist Vizesi:
Genel ziyaretçi vizesi olarak da bilinen bu vize çeşidi, İngiltere'ye kısa süreli turistik gezi yapmak, bir arkadaş ya da kuzen, amca, dayı, teyze, hala gibi birinci dereceden olmayan akrabaları ziyaret etmek amacıyla yapılacak kısa süreli ziyaretler için uygun kategoridir. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Aile ziyareti için İngiltere Vizesi:
Eşinizi, partnerinizi, annenizi, babanızı, oğlunuzu, kızınızı, abinizi, kardeşinizi, büyükannenizi, büyükbabanızı, torununuzu, kayınvalidenizi, kayınpederinizi, eşinizin kardeşlerini, oğlunuzun eşini, üvey babanızı, üvey annenizi, üvey oğlunuzu, üvey kızınızı, üvey kardeşinizi ya da başvuru tarihinizden geriye dönük en az 2 yıl süreyle hakiki bir ilişki içinde birlikte yaşamış olduğunuzu ispat edebileceğiniz partnerinizi İngiltere'de kısa süreli olarak ziyaret etmek amacıyla bu vize çeşidine başvurmanız gerekir.

Diğer ziyaretçi vize başvurularında red aldığınız takdirde temyiz ya da itiraz hakkınız yok iken aile ziyareti kategorisiyle başvurulduğunda çoğu zaman temyize gitmek mümkündür. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Evlilik ya da yasal eş tescili amaçlı İngiltere Vizesi:

İngiltere'de nikah kıymak ya da partnerinizle olan beraberliğinizi resmi makamlara tescil ettirmek ve 6 aylık vize süresi içinde ülkenize geri önmek üzere ziyaretçi statüsü altında İngiltereye gitmek istiyorsanız, sizin için uygun olan vize çeşidi budur. Nişanlı vizesi ya da evlilik vizesi olarak da bilinen bu vize çeşidinin yerleşim vizesinden farkı, ziyaretçi vizesi olduğu için size İngilterede kalıp oturma ve çalışma izni alma hakkı tanımaz. Orada nikah kıydıktan sonra Türkiye'de yaşamayı planlayan çiftler için uygundur.

Bu vize çeşidi, aynen diğer ziyaretçi vizelerinde olduğu gibi vize görevlilerini belli konularda ikna etmenizi gerektirmektedir. Örneğin gidiş amacınızı ispat etmek amacıyla tutulmuş olan düğün salonuna ilişkin rezervasyon kayıtları, ya da nikah günü ayırtılmışsa bunun belgeleri sunulabilir. Ayrıca, sizi Türkiye'ye bağlayan ve İngiltere ziyaretiniz sonrasında geri döneceğinizi ispat eder nitelikte sosyo-ekonomik şartlarınızı da ortaya koymalısınız ki bunlar da işiniz, aileniz, geliriniz ve maddi varlıklarınıza ilişkin evrakların İngilizce tercümeleri beraberinde sunulması ile mümkündür.

İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Tıbbi Tedavi amaçlı İngiltere Vizesi:
İngilterede bir doktora muayene olmak, tıbbi tedavi görmek, ameliyat olmak gibi tıbbi tedavi amacıyla yapılacak ve süresi sınırlı ziyaretler için bu vize çeşidi uygundur. Gidiş öncesinden doktor randevusunun alınmış olması gerekir. Ayrıca söz konusu rahatsızlığınız için Türkiye'deki doktor ve hastane raporlarının çevirileri beraberinde sunulması, İngiltere'de göreceğiniz tıbbi tedavi masraflarını karşılayacak miktarda para miktarının bankanızda gösterilmesi de bu kategori altında yapılacak vize başvurusunun başarısı açısından çok önemlidir.

İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Öğrenci ziyaretçi amaçlı İngiltere Vizesi:
18 yaşından büyük olup da kısa süreli bir İngilizce kursuna gidecekseniz, ileri seviye İngilizce öğrenimi amaçlı olmamak kaydıyla bu vize çeşidine dayalı başvuru yapabilirsiniz. Öğrenci ziyaretçi vize başvurusunun başarılı olabilmesi için öncelikle kayıt yaptırdığınız okulun UKBA nezdinde kayıtlı ve lisanslı olması şartı aranır. İngilterede İngilizce öğrenmek istiyorsunuz ancak hangi okula kayıt yaptırmanız gerektiğinden emin değilseniz, eğitim danışmanlık firmamızla temasa geçiniz: www.okullar.us

Öğrenci ziyaretçi vize başvurunuzun başarılı olabilmesi için ayrıca samimi bir öğrenci olduğunuzun ve bu öğrenim teşebbüsü için gerekli olan kurs ücreti + yaşamsal giderler şeklinde hesaplanacak para miktarının varlığını da ispat etmemniz gerekmektedir. İngiltereye İngilizce öğrenmek amacıyla gitmeden önce Türkiye'de temel İngilizce öğrenmiş olduğunuzu belgelemek de vize başvurunuz üzerinde olumlu sonuç doğuracaktır.

İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com


İngiltere Vizesi - Öğrenciler

· 

Öğrenci Ziyaretçi:
İngiltere vize çeşitleri arasında iki ana kategoriden biri olan öğrenci ziyaretçi vizesi, puana dayalı sistem dışında olup normal şartlarda 6 aya kadar olan İngilizce kurslar için uygundur. Ancak 11 aya kadar olan kurslar için de mümkündür.

İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Puana Dayalı Sistem Tier 4 Genel Öğrenci ve Tier 4 Çocuk Öğrenci için İngiltere Vizesi:
Tier 4 Genel ve Çocuk Öğrenci Vizesi için gerekli olan koşulları ve evrakları şu linkte bulabilirsiniz:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/documents/out-of-country/documents-t4-gen.pdf

Daha uzun süreli ve ileri seviye İngilizce eğitim görmek, lisans, master ya da doktora yapmak amacıyla İngiltere'de öğrenim görecekseniz, öncelikle UKBA nezdinde tescilli ve akredite bir okuldan CAS belgesi çıkartmanız gerekiyor. henüz hangi okula gideceğinizi tespit etmediyseniz, lütfen eğitim danışmanlık firmamız ile temasa geçiniz. şartlarınıza ve hedeflerinize uygun aradığınız okulu bulmanıza yardımcı olacaklardır: www.okullar.biz

Ardından bu CAS belgesinde yazılı unsurlara göre samimi bir öğrenci olduğunuzu ve bu eğitim teşebbüsünüze ilişkin okul ücreti + yaşamsal giderler şeklinde hesaplanacak tutarı ebeveynlerinize ya da kendinize ait bir banka hesabında göstermeniz gerekir. Bu meblağın, başvuru tarihinizden geriye dönük 28 gün boyunca aynı hesapta hareketsiz yatması şarttır. Söz konusu banka hesabının fon ya da vadeli hesap olması uygun değildir. Mümkünse vadesiz bir hesap olmalıdır.

Tier 4 Genel Öğrenci vizesi diğer vize çeşitlerine göre çok dikkatli hazırlanmalıdır. Zira öğrencilere çalışma hakkı da tanıyan bir vize kategorisi olduğundan, geçmiş yıllarda en çok suistimale uğramış olan bir vizedir bu. Her ne kadar ülke içinde bu suistimallerin önlenmesi için ingiltere hükümeti tarafından sıkı tedbirler alınmış olsa da, vize başvuru aşamasında samimi olmayan ya da ard niyetli kişileri elemek için getirilmiş olan bir dizi tedbirler maalesef samimi öğrencilerin de mevcut icapları tam anlamayarak eksik yaptıkları başvurulardan dolayı red ile sonuçlanmasına ve çok sayıda öğrencinin eğitim planlarını ertelemesine ya da iptal etmesine sebep olmaktadır.

İngiltere öğrenci vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com


İngiltere Vizesi - Çalışma Vizeleri

· 

Tier 1 - Ender Yetenek Sahipleri, Girişimciler, Yatırımcılar, İngiltere Okullarından Mezun Yatırımcılar:
Tier 1 İngiltere vize çeşidi, İngiltere ekonomisi ve iş gücü potansiyeli açısından yüksek kıymet arzeden kişiler için uygundur. Öğrenim sonrası çalışma, yüksek vasıflara sahip göçmen programı, işadamları, mucitler, uluslararası mezunlar, yazarlar, besteciler ve sanatçılar için geçmişte açık olan Tier 1 kategorilerinin çoğu bugün kapalıdır.

Bu kategori altında başvuru yapıp yapamayacağınızı tespit edebilmemiz için ofisimize şahsen gelmeniz ve durumunuzu destekleyici evraklarınız ile bir ön değerlendirme yapmamız gerekmektedir. Bu randevu için belli bir ücret almaktayız. Danışmanlığımız dahilinde başvuru yapmaya karar verdiğiniz takdirde alınan bu ön ücret toplam danışmanlık bedelinden düşülür. yani neticede ön görüşme için ek bir bedel ödememiş olursunuz.

İngiltere vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Tier 2 Vasıflı İşçi Genel, Din Adamları, Sporcular, Şirket İçi Transfer:
Tier 2 Vasıflı İşçi vize kategorisi için geçerli olan kurallar aşağıdaki linkte mevcuttur:


http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/pbs/tier2-guidance.pdf

Bu vize başvurusunda özellikle 3 husus çok önemlidir: Sponsor işveren tarafından çıkarılmış COS belgesi içeriğinde belirtilen hususların UKBA görevlisine belgelenmesi, İngilizce bildiğinizin sınav sertifikası ya da diplomalar ile kanıtlanması, İngilteredeki yaşamsal giderleriniz için hesaplanan paranın başvuru tarihinden itibaren geriye dönük 90 gün boyunca kendinize ait bir banka hesabında yatıyor bulunması. İstisnai hallerde ebeveynlerinize ait olan banka hesapları da bu amaçla kullanılabilir, ancak kardeşler ya da akrabalara ait hesaplar kullanılamaz.

İngiltere vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Tier 5 Geçici İşçi, Staj ve Gençlik Değişim Programı, Sanatçı ve Sporcular, Hayır Kurumu Gönüllüleri, Misyonerler, Erasmus Değişim Programı, Uluslararası Sözleşmelere dayalı Programlar:
Tier 5 Geçici İşçi Vizesi için geçerli olan kurallar için tıklayınız.

Bu vize başvurusunda özellikle 4 husus çok önemlidir: (1) Sponsor işveren tarafından çıkarılmış COS belgesi içeriğinde belirtilen hususların UKBA görevlisine belgelenmesi, (2) İngilizce bildiğinizin sınav sertifikası ya da diplomalar ile kanıtlanması, (3) Geçici işçi statüsünde gidip İngiltere'de gerçekleştireceğiniz faaliyetlere uygun eğitim ve vasıflara sahip olduğunuzun belgelenmesi. (4) İngilteredeki yaşamsal giderleriniz için hesaplanan paranın başvuru tarihinden itibaren geriye dönük 90 gün boyunca kendinize ait bir banka hesabında yatıyor bulunması. İstisnai hallerde ebeveynlerinize ait olan banka hesapları da bu amaçla kullanılabilir, ancak kardeşler ya da akrabalara ait hesaplar kullanılamaz.

İngiltere vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Özel Ev Hizmetlileri ve Çalışanlar için İngiltere Vizesi
Temizlik hizmetlisi, şoför, aşçı, kişisel yardımcı, dadı gibi görevler dahilinde işverenine hizmet veren çalışanların 6 aya kadar süreyle işvereninin yanında İngiltere'de çalışmasına müsaade eden bir vize kategorisidir. Bu vize kategorisi çerçevesinde, işvereniniz İngiltere'de kaldığı sürece ya da 6 ay doluncaya dek, hangi durum daha erken gerçekleşirse, İngilterede kalma ve o işveren için çalışma hakkına sahip olursunuz.

Dometsic Worker vize başvurusunun başarılı olması için sponsor işvereninize başvuru öncesindeki en az 12 ay boyunca aynı hizmeti veriyor olmanız ve bunun resmi belgelere dayalı bir istihdam olması şarttır. Sigorta kaydı ve/veya bu hizmet karşılığı bankanıza yatmış düzenli ödemeler belgelerle ispatlanamıyorsa bu vize başvurusunun başarı şansı çok zayıftır.

Bu vize ile İngiltere'ye geldikten sonra işvereninizi değiştiremezsiniz ya da bakmakla yükümlü olduğunuz eş ve çocuklarınızı İngiltereye getiremezsiniz. Ancak onların kendi imkanları dahilinde vize başvurusu yapmaları tabii ki mümkündür.

İngiltere vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Yurtdışındaki gazetelerin, haber ajanslarının ve yayın kuruluşlarının temsilcileri için İngiltere Vizesi:
Bu çalışma vizesi başvurusu dahilinde, Türkiye'deki ana şirketin faaliyetleri ve başvuru sahibinin pozisyonu net olarak belgelenmelidir. Başvuru sahibinin, çalışma geçmişi, eğitim geçmişi, kalifikasyonları ve İngilizce dil yeterliliği belgelenmelidir. İngilterede yaşayacağınız süre boyunca İngiliz Hükümeti sosyal yardım fonlarına muhtaç olmadan geçiminizi sürdürebileceğinize dair finansal kaynaklarınız belgelenmelidir.

Bu vize kategorisi için gerekli kurallar ve belgeler için tıklayınız.

İngiltere vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Merkezi Türkiye'de olan Şirket Çalışanlarının İngiltere'de Çalışacak Temsilcileri için İngiltere Vizesi:
Bu çalışma vizesi başvurusu dahilinde, Türkiye'deki ana şirketin faaliyetleri ve başvuru sahibinin pozisyonu net olarak belgelenmelidir. Başvuru sahibinin, çalışma geçmişi, eğitim geçmişi, kalifikasyonları ve İngilizce dil yeterliliği belgelenmelidir. İngilterede yaşayacağınız süre boyunca İngiliz Hükümeti sosyal yardım fonlarına muhtaç olmadan geçiminizi sürdürebileceğinize dair finansal kaynaklarınız belgelenmelidir.

Bu vize kategorisi için gerekli kurallar ve belgeler için tıklayınız.

İngiltere vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

· 

Ankara Anlaşması Vizesi
Ankara Anlaşması çerçevesinde İngiltere'de iş kurmak isteyen Türk vatandaşları için açık olan bu çalışma vizesi kategorisi altında yapılacak başvuruların başarılı olabilmesi için iki ana kural vardır: (1) yeni kurulacak olan şirket için profesyonelce hazırlanmış bir iş planı ya da kurulu bir şirkete ortak olacaksanız, son iki yılın karlılığını gösteren sağlam bilanço ve kar/zarar hesapları. (2) Söz konusu girişim için yeterli sermaye, bilgi birikimi, tecrübe ve eğitim. Bu çalışma vizesi başvurusu dahilinde, başvuru sahibinin geçmiş ticari faaliyetleri, eğitimi ve maddi imkanları net olarak belgelenmelidir. Başvuru sahibinin, çalışma geçmişi, eğitim geçmişi, kalifikasyonları ve İngilizce dil yeterliliği belgelenmelidir. İngilterede işletmecilik yapacağınız süre boyunca İngiliz Hükümeti sosyal yardım fonlarına muhtaç olmadan geçiminizi sürdürebileceğinize dair finansal kaynaklarınız belgelenmelidir.

Ankara anlaşmasına dayalı çalışma vizesi başvuruları hususunda Londra'da yerleşik hukuk büromuzdan destekli olarak profesyonel bir başvuru yapmanızı sağlayabiliriz. Bu iş uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir iş olup. Akreditasyonu ve bilgisi yetersiz olan acentelerin kurbanı olmayınız. İngiltere vizesi başvurularınızda mağdur olmanızı istemeyiz. İngiltereye gidiş amacınıza uygun vize çeşidini belirlemek ve eksiksiz başvuru yapmak için bizi arayın: www.worldbridgeizmir.com

 
İngiltere’de Çalışmak veya Okumak: Puana Dayalı Sistem (Points Based System-PBS)

Puana-dayalı sistem çalışmak veya okumak amacıyla İngiltere’ye gitmek isteyenlerle ilgili olarak göçmenlik durumunun ele alınmasına yönelik yeni bir sistemdir. Lütfen daha fazla bilgi edinmek ve kendi puan durumunuzu değerlendirmeniz için tasarlanmış elektronik puan hesaplayıcısını kullanmak için İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi (UK Border Agency) internet sitesini  ziyaret ediniz.

Tier 1 İngiltere Vize Kategorileri:

· Tier 1 (Exceptional Talent) Ender yetenek sahibi göçmenler için İngiltere Vizesi

· Tier 1 (Entrepreneur) Girişimciler için İngiltere Vizesi

· Tier 1 (Investor) yatırımcılar için İngiltere Vizesi

· Tier 1 (Genel) Çalışma vizesi için İngiltere Vizesi

 

Tier 2 İngiltere Vizesi Kategorileri:

· Tier 2 Öncelikli İngiltere Vize başvurusu

· Tier 2 (Genel) İngiltere Vizesi

· Tier 2 (Din Adamları) için İngiltere Vizesi

· Tier 2 (Sporcular) için İngiltere Vizesi

· Tier 2 (Şirket İçi Transfer) için İngiltere Vizesi


 

Tier 5 İngiltere Vizesi Geçici Çalışma ve Staj Kategorileri:

· Tier 5 (Yaratıcı faaliyet ve spor faaliyetleri) için İngiltere Vizesi

· Tier 5 (Hayır işleri göünüllüleri) için İngiltere Vizesi

· Tier 5 (Din hizmetlisi / misyoner) için İngiltere Vizesi

· Tier 5 (Hükümet onaylı değişim)için İngiltere Vizesi

· Tier 5 (Uluslar arası anlaşmaya dayalı) İngiltere Vizesi

· Tier 5 (Gençlik değişim programı)için İngiltere Vizesi

 

Yerleşim Amaçlı İngiltere Vizesi

Aile Birleşimi, evlilik vizesi ya da nişanlı vizesi olarak da bilinen yerleşim vizesi, İngiltere vize çeşitleri arasında en teşekküllü ve icapları en yüksek olanıdır.

İngiltere'de yerleşik olarak yaşayan, İngiliz vatandaşı ya da daimi ikamet sahibi sponsorunuzun maddi durumundan tutun bu kişiyle başvuru sahibi arasında ispatlanması gereken ilişkiye kadar çok detaylı bir vize başvuru süreci gerektiren İngiltere yerleşim vizesi için ayrıca A1 seviye İngilizce yeterlilik sertifikası da almak gerekmektedir.

·  İngiltere Yerleşim Vizesi: eşler & partnerler

·  İngiltere Yerleşim Vizesi: nikahsız eşler & hemcins partnerler

·  İngiltere Yerleşim Vizesi: nişanlı ya da sözlü partnerler

· İngiltere Yerleşim Vizesi: çocuklar

· İngiltere Yerleşim Vizesi: evlat edinilen çocuklar

· İngiltere Yerleşim Vizesi: İngiliz vatandaşı çocuğun ebeveyni

· İngiltere Yerleşim Vizesi: bakmakla yükümlü olduğunuz yaşlı akrabalar

 

Diğer İngiltere Vizeleri

· Geri dönüş yapan eski oturum sahipleri için İngiltere Vizesi

· Avrupa Vatandaşlarının Eşleri

 

Genel Bilgiler

· Vizeye tabi olan ülke vatandaşları

· Avrupa ekonomik bölgesi & İsviçre vatandaşları

· Avrupa Birliği

· İtirazlar

· Pasaportlar

· Vize başvuru sahiplerinden biyometrik veri toplama

· Sağlık (tüberküloz) taraması

· İngiltere’ye ait denizaşırı bölgelerini ziyaret

· İngiliz Milletler Topluluğu Ülkeleri



İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi (UK Border Agency) başvuru formları

 

İngiltere Konsolosluğu

İngiltere Konsolosluğu

İngiltere İçişleri Bakanlığı - Hudut Muhafaza Dairesi

UKBA

UKBA, ingiltere hudutlarının muhafazasından ve giriş çıkışlardan sorumlu bir kurumdur. Dünya çapında yerleşik vize merkezleri vasıtasıyla yapılan vize başvuruları ve ikamet taleplerini değerlendirmeye alma ve karara bağlama yetkisine sahiptir.

WorldBridge için tıkla

WorldBridge

WorldBridge, İngiltere Konsolosluğu'na yapılacak olan her türlü vize başvurusunun randevu ile kabul edildiği, UKBA ile anlaşmalı özel bir kurumdur.

İnternet üzerinden on-line olarak doldurulan ve yazıcıdan çıktısı alınan İngiltere vizesi başvuru formlarının, vize başvurusunu destekleyici belgeler ile birlikte İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa illerindeki WorldBridge merkezlerinden birine sunulması gerekmektedir.

WorldBridge ofisleri on-line randevu ile çalışmaktadır.